Tällaista pastaa tein siis viime sihteeri-illassa ja se tuntui maistuvan porukalle. Tästä pastasta voi tehdä miljoona versiota samalla periaatteella kun vain vaihtelee pastan seassa olevia sattumia. Jos esimerkiksi korvaat lihat katkaravuilla, niin saat aikaiseksi virallisen Sillis-jatko pastan. Toimi erittäin hyvin viime Silliksen jälkimainingeissa.

Olen viimeaikoina tykästynyt pistämään salaattia pastojen sekaan. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin hyvältä se maistuu. Ei kuitenkaan kannata lisätä sekaan mitä tahansa lehtisalaattia, mutta ainakin rucola ja vuonankaali toimivat erinomaisesti.
Resepti meni suurin piirtein näin (ei sitä aina kaikkea voi muistaa)
Penne Carbonara viritys
10 hlö
1 kg pennea
2 pkt pekonia
600 g palvikinkkua
1 purjo
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
2 ruukkua rucolaa
4 dl kermaa
200 g tuoretta parmesaania
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
lisäksi patonkia
- Keitä pastat al denteksi suolatussa vedessä (mieluummin vähän raaoiksi kuin ylikypsiksi, koska ne muhivat vielä kastikkeessa).
- Ruskista pekonit, kinkut, tomaatit ja purjot pannulla.
- Yhditä pasta, pekoni, kinkku, tomaatit ja purjo isolla pannulla.
- Lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaani ja keitä hetki kasaan.
- Lisää reilulla kädellä mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
- Sekoita rucolat joukkoon ja kanna samantien pöytään.
Tämä pasta valmistuu hetkessä ja sitä on helppo tehdä vähän isommallekkin porukalle, jos vaan kattiloissa riittää kokoa.
Pastan lisäksi tarjosimme alkupalaksi prosciutto- ja salamileipiä.


Jälkiruokana oli erilaisia juustoja. Tarjolla oli Morbieria, Auraa, Musta Leimaista ja brietä.

Kaikki kuvat on varastettu Kimmon blogista.
Timo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti