Tältä näytti grillimme parhaimmillaan:

Grillissä siis kilo parsaa, 4 maissia, 4*200 gramman raakamakkaraa, 6 possua ja 4 kuuden tiikeriravun varrasta. Lisäksi tarjolla oli vihreää salaattia, perunasaalaattia ja totta kai viiniä ja olutta. Kyllä kelpas.
Valmistusohje:
1. Marinoi possut ja ravut (Timo: lisäätkö marinaadiainekset :))
2. Varasta naapurikäytävän partsilta grilli ja grillipihdit.
3. Sytytä grilli
4. Keitä perunat ja valmista salaatti.
5. Ahda grilli täyteen kamaa, kunnes kypsää
6. Syöpöttele ja juopottele.
Edit by Timo:
Mustien tiikerirapujen marinadi oli suurinpiirtein seuraavanlainen:
- 3 dl valkkaria rapujen marinointiin
- 4 dl valkkaria kokin marinointiin
- 1 tuore chilipalko
- 5 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- suolaa
Chilit ja valkosipulit pilkotaan hienoksi ja lisätään suolattuun valkkariin. Sitten vaan sulat ravut kokonaisina sekaan ja yöksi jääkaappiin.
Ravut kannattaa grillata kuorineen vartaissa. Vartaiden käänteleminen on paljon näppärämpää kuin yksittäisten rapujen. Muista tökätä ravut vartaisiin pyrstölihan läpi, koska muuten ainakin pakasteravut hajoavat käsiin.
Meillä oli rapujen kanssa tarjolla sitruunaviipaleita ja aiolia eli valkosipulimajoneesia. Viitseliäisyys loppui hiukan kesken ja huijasimme tämän valmistuksessa. Ostimme siis valmista majoneesia ja lisäsimme siihen valkosipulia muistaakseni 5 kynttä tuubilliseen.
Porsaankyljysten marinadi oli yksinkertaisesti sellaista saksalaisenmakuista valmisgrillikastiketta (ne, jotka on asuneet Saksassa saattavat ymmärtää) terästettynä lopuilla valkosipuleilla ja chileillä. Toimi tämäkin.
End of Edit
Tämän verran kamaa oli mun lautasella... Oli muuten mahtavan makusia rapuja! Ja minä kun en normaalisti ravuista ees kauheesti välitä... Ja raakamakkara voitti kyllä kabanossin 10-0.
Terkuin,
Kylinárian Sveitsin kirjeenvaihtaja Maija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti