keskiviikko 11. heinäkuuta 2007

Päivä, ilta, yö ja päivä Barcelonassa

Saavuimme siis Barcelonaan perjantaina 29.6. ja majoittumisen jälkeen ensimmäisenä mielessä olikin lounas, koska Finskin tarjoamasta kaksi prinssinnakkia sisältävästä aamupalasta oli kulunut jo aika monta tuntia. Onneksi saimme oppaaksemme Barcelonassa asuvan ex-kulttuurisihteeri Elisa Konttorin, joka vei meidät paikalliseen lounaspaikkaan (tarkemmat tiedot tulevat, kunhan löydän käyntikortin). Barcelonassa pystyy syömään monissa paikoissa erittäin hyvän kolmen ruokalajin lounaan viineineen n. 8 eurolla. Nämä paikat pitää vain löytää ja voin vakuuttaa, että etsiminen kannattaa, jos vaihtoehtona on samanhintainen Mäkkimättö. Itse söin alkuun erittäin hyvän Caesar-salaatin, jossa oli päällä anjoviksia, pekonia ja krutonkeja. Pääruoaksi valitsin turskaa katalonialaiseen tapaan. Tämä siis tarkoitti paistettua turskaa tomaattikastikkeella ja oli parasta turskaa, mitä olen eläessäni syönyt (asiantila muuttui vielä samana päivänä). Lounaan kruunasi vielä jätskipallo suklaakastikkeella. Enpä juurikaan muista, mitä muut söivät, mutta kaikki lähtivät hyvillä mielin jatkamaan matkaa.

Illalla Aki ja Elisa veivät meidät Menjador nimiseen ravintolaan. Täällä pystyi huomaamaan, että ruuan ja palvelun taso eivät aina korreloi. Menjadorissa oli viikonloppuisin yhdeksän ja yhdentoista kattaukset, joista valitsimme aikaisemman. Meille tehtiin alussa selväksi, että klo 23 mennessä ravintolasta pitää olla ulkona. Ensimmäinen muistutus tästä tuli 22.35, minkä jälkeen tarjoilija tuli antamaan meille väliaikatietoja ajan kulumisesta n. 3 minuutin välein. Se niistä tipeistä…

Sitten ruokiin. Alkuun Aki tilasi pöydän täyteen tapaksia ja kaikki oli erittäin hyviä. Pöydästä löytyi gazpachoa, serrano-kinkkua, mustekalaa, anjoviksia, tomaatti-valkosipuli bruschettoja, ankan maksaa, lohta ja varmaan muutakin, mitä en juuri nyt muista. Eniten kummastusta herätti venäläistyylinen sillikaviaari rehellisen suomalaisen Real-leivän päällä. Hyvää oli, mutta tuskin tyypillistä alueelle.

Pääruuaksi tilasin kevyesti paistettua tonnikalaa tomaatin ja friteerattujen basilikan lehtien kera. Tonnari oli ihan jees, mutta tomaatit olivat aivan taivaallisia. Saman tyylisiä saa ainakin jostain purkeissa nimellä ”sun kissed tomatoes” eli ne ovat vähän kuin aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta ei niin voimakkaita. Aikamoinen annoskateus iski kuitenkin, kun maistoin Akin ja Kimmon tilaamaa turskaa. Oobaut samanlainen ruoka, kuin mitä söin lounaalla, mutta vielä parempi. Vaikea kuvitella, että mikään kalaruoka voisi olla parempaa. Summa summarum: jos olet Barcelonassa, kokeile turskaa.

Jälkkäriä meille ei sitten enää tarjoiltukaan, kun aika alkoi loppua…

Seuraavan päivän lounas sisälsi sitten lähinnä tasoittavaa sangriaa ja patonkia, joten ei siitä sen enempää.

-Timo

Ei kommentteja: