maanantai 18. kesäkuuta 2007

Lihapullia Italiasta

Itse tein näitä toissaviikonloppuna ja oli aika hyviä. Ja helppoa kuin mikä.

Lihapullia siis tulee tällä ohjeella, kai nää on italialaisia, riittää noin neljälle.

Kastike

1 rkl öljyä
1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
4 rkl tomaattipyrettä
1,25 dl vettä
1,25 dl punkkua (italialaista tietty, loput voi sitten juoda)
valkosipulia
laakerinlehti
mustapippuria
lihaliemikuutio

Itse pullat

1,25 dl maitoa
pehmeitä leipäpaloja (esim. ranskanleipää, revittynä pieniksi paloiksi), laitoin kupillisen eli kai noin "2,5 dl" jos leipää voi niin mitata
500 g jauhelihaa
1 sipuli
parmesaania (joku ruokalusikallinen tai maun mukaan)
vatkattu muna
persiljaa tai muuta yrttiä (kandee hienontaa)
mustapippuria
oreganoa
muita mausteita oman maun mukaan

Ja tehdään näin:

Kastike
1. Paistele sipulit (eli kuullota)
2. Lisää muut kastikeainekset
3. Keittele hiljalleen parikyt minsaa, sekoittele vähän välillä
4. Valmista kun kastike on sopivan paksua

Pullat
1. Laita leipäpalat maitoon turpoamaan, kestää noin 5 minsaa. Muista repiä leivät tarpeeksi pieniksi, ettei ne oo mitään järjettömiä möllejä.
2. Lisää muut pulla-aineet, sekoittele. Ei kannata sekoittaa millään apinanraivolla vaan silleen semivarovasti
3. Tee niistä pallon muotoisia pullia, tai vaikka neliöitä jos haluat
4. Paistele pannussa öljyssä, silleen että ruskistuvat joka puolelta
5. Lyö pullat kastikkeeseen, keitä hiljaisella noin vartti
6. Ota laakerinlehti pois kastikkeesta jos et halua tukehduttaa seuralaista

Tarjoilla voi vaikka pastan taikka spagetin kanssa ja tietty parmesaania pöytään. Punkkua kannattaa juoda. Voi avata toisenkin pullon jos ruoanlaittoon käytetty ei riitä.

- Mikko

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

aaah, mitä verbaliikkaa!